LumeaLive.com » Meteo » Prognoza meteo 14 – 17 noiembrie

Prognoza meteo 14 – 17 noiembrie

12594__1411039443Vremea în țară

Marți
Temperatura aerului va fi în scãdere fațã de intervalul anterior, mai accentuat în nord-estul țãrii, însã cu toate acestea valorile termice vor fi apropiate de cele normale, chiar peste acestea în partea de sud a teritoriului. Maximele se vor încadra între 5…6 grade în nordul Moldovei și 17…18 grade în Lunca Dunãrii, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 10 grade. Cerul se va acoperi treptat și în regiunile sud-estice, astfel cã vremea va fi predominant închisã. Temporar vor fi ploi slabe sau burnițã, local în vest, sud-vest și centru și izolat în rest. În Carpații Orientali, mai ales la altitudini mari, pe arii restrânse vor fi și precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. În special pe parcursul zilei, vântul va sufla în general moderat în estul, sud-estul, dar trecãtor și în vestul extrem al țãrii. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase va fi ceațã.
Miercuri
Vremea va fi în general închisã, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țãrii. Pe arii restrânse în sud-vestul teritoriului și cu totul izolat în sud și centru vor fi ploi slabe sau burnițã. Vântul va sufla în general slab, exceptând regiunile din sud și sud-est, unde va sufla moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade.
Joi
În regiunile intracarpatice valorile termice diurne vor fi în creștere fațã de ziua precedentã, astfel cã vremea va deveni caldã, în timp ce în restul teritoriului va fi apropiatã de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în general persistente în sudul țãrii, unde pe arii restrânse, trecãtor, va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 și 8 grade. Mai ales în zonele joase din nord-vest și centru, dimineața și noaptea va fi ceațã.
Vineri
Vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit în regiunile intracarpatice și apropiatã de regimul termic normal în restul teritoriului. Cerul va avea înnorãri în cea mai mare parte a țãrii și va ploua slab local în sud și sud-est și izolat în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 13 grade, iar cele minime între -1 și 8 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, îndeosebi din nord-vest și centru va fi ceațã.

Vremea în Capitală

Marți
Deși temperatura aerului va fi în scãdere fațã de intervalul anterior, vremea se va menține caldã pentru aceastã datã. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, dar se va semnala ceațã, apoi înnorãrile se vor accentua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã de 6…7 grade.
Miercuri
Vremea va fi închisã, iar regimul termic, apropiat de cel normal pentru jumãtatea lunii noiembrie. Temporar, vântul va sufla moderat. Temperatura maxima va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 5…6 grade.
Joi
Înnorãrile vor persista și trecãtor vor fi condiții de burnițã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.
Vineri
Cerul va fi noros și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã de 5…6 grade.

sursa:n24plus.ro

 
 
 
   

«

»