LumeaLive.com » Meteo » Prognoza meteo 6 – 8 decembrie

Prognoza meteo 6 – 8 decembrie

imagesVremea în Capitală

Miercuri
Valorile termice, în creștere ușoarã fațã de intervalul precedent, vor fi apropiate de cele normale pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va avea înnorãri temporare în rest. Se vor semnala precipitații slabe, local sub formã de ninsoare la munte și mixte în Maramureș, pe spații restrânse în Crișana, Transilvania și Moldova, unde în primele ore ale intervalului vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri pe crestele montane înalte, unde va spulbera zãpada, dar local și temporar, ziua și în regiunile sudice și sud-estice. Noaptea în zonele joase izolat se va semnala ceațã. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar minimele între -4 și 3 grade.
Joi
În nordul, nord-estul și centrul țãrii, precum și la munte, vor mai fi înnorãri, dar numai izolat vor fi precipitații slabe, fulguieli și burnițã care sã favorizeze producerea de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și, pe arii restrânse, vor fi condiții de ceațã, îndeosebi în orele dimineților. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri pe crestele montane, cu viteze mai mari în cele din grupele nordice, spulberând și viscolind zãpada. Fațã de intervalul precedent, valorile termice diurne vor fi mai ridicate, însã cele nocturne mai coborâte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 12 grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime între -9…-8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 3…4 grade pe litoral.
Vineri
Temperatura aerului va crește și va avea valori – maxime de la 1…2 grade în estul Transilvaniei, pânã în jur de 13 grade în sud-vestul Olteniei și vestul Munteniei și minime între -5 și 5 grade, mai scãzute în centrul țãrii, spre -11…-10 grade în depresiuni. Cerul va fi variabil cu înnorãri – în cursul zilei, în nord-vest, iar spre searã și noaptea și în vest. Vor cãdea precipitații slabe, predominant sub formã de ploaie în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei și izolat în Banat, unde punctiform și trecãtor, vor mai fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zonele montane cu viteze mai mari pe crestele înalte ale Munților Apuseni și pãrții de nord a Carpaților Orientali. Îndeosebi, în zonele joase de relief, mai ales dimineața, se va forma ceațã.

Vremea în Capitală

Miercuri
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade.
Joi
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã se va situa între -4 și -2 grade. Îndeosebi la sfârșitul nopții, vor fi condiții de ceațã.
Vineri
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, în creștere, va avea o valoare maximã de 10…11 grade și minimã -3…-1 grad. Mai ales în orele dimineților, vor fi condiții de ceațã.

sursa:n24plus.ro

 
 
 
   

«

»