LumeaLive.com » STIRILE ZILEI » Cum au reușit niște elevi de gimnaziu din SUA să demonstreze că Pământul este o sferă, fără a-și construi rachete futuriste și a pleca în spațiu. (video)

Cum au reușit niște elevi de gimnaziu din SUA să demonstreze că Pământul este o sferă, fără a-și construi rachete futuriste și a pleca în spațiu. (video)

Chiar suntem mințiți de câteva sute de ani? Există o conspirație globală care ascunde faptul că trăim mai degrabă pe un disc decât pe un glob? După ce un adept al acestei conspirații globale, „Mad” Mike Hughes, și-a construit propria rachetă și dorește să plece în spațiu pentru a demonstra că Pământul este plat, pe internet au apărut o serie de video-uri și detalii despre un proiect inedit realizat în urmă cu trei ani de o școală din Boston.

Elevii de la Academia Giles au capturat câteva imagini uimitoare ale Pământului observat din înaltul cerului, după lansarea cu succes a unui iPhone înspre spațiul cosmic. Lansarea a fost realizată ca parte a unui eveniment caritabil și a fost punctul culminant al celor doi ani de activitate ai elevilor din școală împreună cu profesorul de știință Andrew Castley.

„În calitate de profesor de științe, mă uit mereu la ceea ce se poate face pentru a inspira elevii. Rezultatele au fost fantastice. Toată lumea s-a implicat și a vrut să facă parte din acest proiect. Asta este exact ceea ce mi-am dorit la acea vreme”, a declarat profesorul Andrew Castley/

Ce au făcut elevii? Ei bine, au atașat un Iphon la un balon cu heliu care a ajuns la o altitudine de aproximativ 28 de km deasupra suprafeței Pământului, iar clipul video al călătoriei sale de trei ore în total vorbește de la sine despre forma pe care o are planeta pe care conviețuim.

Experimentul realizat în 2014 de niște tineri despre care nu credem că pot face parte din vreo conspirație globală, a reintrat în atenția presei de peste ocean tocmai pentru a-i demonstra încă o dată inginerului Mike Hughes că nu este nevoie să își pună viața în pericol și să încerce să plece în spațiu cu o rachetă făcută în garaj, pentru a căuta răspunsuri la un lucru care poate fi cercetat într-un mod mult mai simplu și sigur.

In this Wednesday, Nov. 15, 2017, photograph, daredevil/limousine driver Mad Mike Hughes is shown with with his steam=powered rocket constructed out of salvage parts on a five-acre property that he leases in Apple Valley, Cal. Hughes plans to launch his homemade contraption on Saturday near the ghost town of Amboy, Cal., at a speed of roughly 500 miles-per-hour. (Waldo Stakes/HO courtesy of Mad Mike Hughes via AP)

(Waldo Stakes/HO courtesy of Mad Mike Hughes via AP)

sursa: https://theconversation.com/uk

sursa: http://www.sciencealert.com/how-to-prove-earth-is-not-flat-round-science-mike-hughes

sursa:https://www.bostonstandard.co.uk/news/education/video-giles-academy-launches-iphone-into-space-1-6157839

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Sursa: Stiri | cunoastelumea.ro
 
 
 
   

«

»