Menu
Acasa STIRILE ZILEI
17 februarie 2017

GRAV: Modificările genetice pe embrioni umani sunt permise în Marea Britanie, cu anumite condiții. Decizie istorică și extrem de controversată

Din această lună, Autoritatea pentru Fertilizări Umane Embriologie (HFEA) a luat o decizie istorică și în premieră pentru omenire. Oamenii de știință din Londra au primit permisiunea de a modifica gene de embrioni umani pentru cercetare. HFEA a aprobat o cerere venită din partea cercetătoarei Kathy Niakan de la Institutul Francis Crick din Londra, de a folosi tehnica de editare  CRISPR Cas9 pe embrioni umani sănătoși.

Niakan intenționează să modifice mai multe gene care sunt active în primele zile după fertilizare pentru a descoperi noi posibilități de tratare și prevenire a infertilității. Cercetătorii vor opri experimentele după șapte zile iar embrionii umani activi for fi distruși. Deși rămâne în afara legii modificarea genomul de embrioni pentru a concepe un copil în Regatul Unit, unele voci spun că decizia de a permite editarea embrionilor ar putea stârni dezbateri aprinse în întreaga lume.

„Este o decizie extrem de importantă. HFEA își asumă o răspundere uriașă și va trebui să supravegheze îndeaproape și cu multă rațiune aceste cercetări sensibile. Ar putea crea un precedent extrem de controversat”, a declarat pentru cei de la Nature.com George Daley, profesor universitar la Spitalul de Copii din Boston.

De cealaltă parte, Sarah Chan, cercetător la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, spune că decizia poate fi un exemplu de luat în seamă: „Cred că acest lucru va fi un bun exemplu pentru țările care au în vedere abordarea și reglementarea acestei tehnologii. Putem avea un sistem bine reglementat, care este în măsură să facă această distincție între cercetare și reproducere”.

sursa:.nature.com/news

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Sursa: Stiri | cunoastelumea.ro
ALTE STIRI
 • Roboții umanoizi ai viitorului vor avea mușchi sintetici care vor putea ridica greutăți colosale, de 1000 de ori mai mari decât propria greutate!
 • Fenomen foarte ciudat pe cer. Ce ar putea să fie? VIDEO
 • Cedrii lui Dumnezeu: Copacii plantați, potrivit legendei, de însuși Dumnezeu
 • Cum să-ți accesezi intuiția prin stimulare mentală cu lumini și sunete
 • Apa este prezentă „aproape peste tot” pe pământul lunii. În ce cantități se găsește aceasta?
 • Dezvăluirile unui fost angajat Google: Zilnic, circa 2 miliarde de minți sunt manipulate de mediul online. Asta este ceea ce ne dorim?
 • Castrul şi băile romane de la Mălăieşti-Prahova au funcționat doar câțiva ani – dacii liberi și aliații lor i-au alungat pe romani la puțină vreme după războaiele lui Decebal
 • Cea mai puternică armă de pe Pământ a fost folosită de ruși pentru stingerea unei flăcări uriașe, ce ardea fără oprire, de trei ani, într-un perimetru gazeifer…
 • Atenție! Sarea de mare din întreaga lume este contaminată cu plastic
 • Cercetătorii au conectat un creier uman la Internet pentru prima dată în istorie
 • 92 vizualizari
  ****