LumeaLive.com » STIRILE ZILEI » VIDEO: Trump și Kim Jong-un dau mâna și fac pace…

VIDEO: Trump și Kim Jong-un dau mâna și fac pace…

ActiveNews.ro: Președintele american și liderul nord-coreean au încheiat reuniunea istorică din Singapore cu semnarea unui acord prin care Kim Jong-un  a promis denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene, iar Donald Trump a dat asigurări de securitate, relatează presa coreeană.

Textul Declarației Comune a președintelui american Donald Trump și liderului nord-coreean Kim Jong Un, emis la finalul reuniunii și prezentat integral de agenția Reuters: „Președintele Donald J. Trump al Statelor Unite ale Americii și Președintele Kim Jong Un al Comisiei pentru Afaceri de Stat a Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) au ținut un prim, istoric summit în Singapore, pe 12 iunie 2018.

Președintele Trump și Președintele Kim Jong Un au purtat un schimb de opinii cuprinzător, aprofundat și sincer cu privire la problemele legate de stabilirea de relații noi SUA-RPDC și la construirea unui regim durabil și robust de pace în Peninsula Coreeană. Președintele Trump s-a angajat să acorde garanții de securitate RPDC, iar Președintele Kim Jong Un și-a reafirmat angajamentul ferm și neabătut față de denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene. Convinși că stabilirea de relații noi SUA-RPDC va contribui la pacea și prosperitatea Peninsulei Coreene și a lumii, și recunoscând că construirea încrederii reciproce poate promova denuclearizarea Peninsulei Coreene, Președintele Trump și Președintele Kim declară următoarele: (Citește mai mult aici: ActiveNews.ro)
Sursa: Stiri | cunoastelumea.ro
 
 
 
   

«

»